Πολλές φορές μας εκπλήσσουν ευχάριστα γεγονότα και πρέπει να επιβραβεύουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτά.

Σε πρόσφατη επίσκεψη μου στο Ηράκλειο της Κρήτης, οι συνάδελφοι εκπαιδευτές οδήγησης, πέραν της εξαιρετικής φιλοξενίας τους , με ξενάγησαν στην πίστα εκπαίδευσης και εξέτασης δίκυκλων που κατασκεύασαν με πρωτοβουλία τους και εκεί ήταν η ευχάριστη έκπληξη μου.

pista1

Η πίστα είναι κατασκευασμένη δίπλα στην θάλασσα σε ένα προστατευμένο χώρο πεντακάθαρη και άψογα διαγραμμισμένη.

Έχουν διαγραμμίσει τρεις (3) διαφορετικές πίστες, μία για μοτοποδήλατο, μία για Α1, κατηγορία και μία για Α2 και Α κατηγορία. Η σειρά των ασκήσεων και ο τρόπος διαγραμμίσεων είναι εξαιρετικός και με μία καινοτομία, αρίθμηση των ασκήσεων και βέλη στο οδόστρωμα, για να καθοδηγείτε ο υποψήφιος.

 

Η κάθε διαφορετική πίστα είναι έξυπνα οριοθετημένη με γραμμή διαφορετικού χρώματος για να μην εισέρχονται στην ίδια πίστα υποψηφίων οδηγών διαφορετικών κατηγοριών και να υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες εκπαίδευσης.

pista2

Την ημέρα της επίσκεψης μου ξεφόρτωσαν και τοποθέτησαν  ένα ξύλινο κιόσκι για την αναμονή των υποψηφίων, των εκπαιδευτών και των εξεταστών.

Όποιος υποψήφιος οδηγός προσέρχονταν για εκπαίδευση ήταν άρτια εξοπλισμένος, με στολή πάνω – κάτω, κράνος, γάντια, ενδοεπικοινωνία και με τον εκπαιδευτή κοντά του να του δίνει συνεχώς οδηγίες, δηλαδή πραγματοποιούν εκπαίδευση.

Η έκπληξη μου ήρθε όταν είδα την παρακάτω πινακίδα.

pista5

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Πολύ καλά δομημένος κανονισμός χρήσης και έξυπνα τοποθετημένος σε πινακίδα για να λαμβάνουν γνώση όλοι όσοι χρησιμοποιούν την πίστα εκπαίδευσης και εξέτασης.

Πίσω από όλα αυτά βρίσκονται άνθρωποι και ο ιθύνων νους αυτής της δημιουργίας είναι ο πρόεδρος του σωματείου εκπαιδευτών Ηρακλείου Μειμαράκης Αλέξανδρος, ένας άνθρωπος που του αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια του και τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.

Πραγματικά μετά την επίσκεψη μου στην Κρήτη και βλέποντας τις προσπάθειες αυτών των ανθρώπων τον τρόπο που εκπαιδεύουν την ανησυχία τους για το έργο που επιτελούν, έχω πάλι ελπίδες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στην Ελλάδα.

Μπράβο Αλέξη, μπράβο σε όλα τα παιδιά, συναδέλφους στο Ηράκλειο