Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 8ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι προγραμματίζει μια εκδήλωση με θέμα “οδική συμπεριφορά και ασφάλεια – πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων”, ενώ προσθέτει ότι για την ακριβή ενημέρωση της διεξαγωγής της ημερομηνίας θα εκδώσει νέα ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Κατά καιρούς είχαμε γίνει αποδέκτες παραπόνων για τη σήμανση των δρόμων και δη περιμετρικά του σχολείου όπου κάθε πρωί και μεσημέρι γίνεται το αδιαχώρητο από παιδιά, γονείς  και αυτοκίνητα.

Επιτέλους το αίτημα μας αυτό ικανοποιήθηκε και ΠΛΕΟΝ οι δρόμοι έχουν σήμανση και για την καλύτερη εξυπηρέτηση μας έχουν ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΘΕΙ.

Συγκριμένα, όσοι γονείς έρχονται από την οδό ΕΡΜΗ θα μπορούν να εισέρχονται για το σχολείο από την οδό Ξηρουχάκη ενώ όσοι γονείς έρχονται από την οδό Αρχ. Ευγενίου θα μπορούν να εισέρχονται από την οδό Αντ. Βορεάδη.

Αν επιλέξουν κάποιο από τα παράλληλα στενά απαιτείται η τήρηση των σημάτων και να εξέρχονται αποκλειστικά από τους δρόμους που επιτρέπεται.

Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει ατύχημα με ότι αυτό συνεπάγεται!!!(τραυματισμός παιδιού ή γονέα)

Αγαπητοί μου προέχει η ασφάλεια όλων μας.

Επιπλέον το να τηρούμε κάποιους βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας είναι σημάδι παιδείας και πολιτισμού ενός ανθρώπου και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά μας.

Με την ευκαιρία αυτή και στο πλαίσιο των ενημερωτικών του δράσεων ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 8ου Γ.Ε.Λ. Ηρακλείου, προγραμματίζουν μια εκδήλωση με θέμα “οδική συμπεριφορά και ασφάλεια – πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων”.

Αναμφισβήτητα τα τροχαία συμβάντα μπορούν να αποφευχθούν εάν όλοι αναλάβουμε την ευθύνη μας για την προστασία της ζωής στο δρόμο και επενδύοντας σταθερά στην πρόληψη μέσα από την εκπαίδευση, την έρευνα, την καινοτομία και τη διαρκή ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στην Οδική Ασφάλεια.

Πηγή: http://www.candianews.gr/