17 Οκτωβρίου 2017, 10:00 – 13:00                                                                                     Αίθουσα συνεδριάσεων bfu / bpa                                                                                Hodlerstrasse 5α, 3011 Βέρνη, Ελβετία

Πέρυσι, 216 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 3785 τραυματίστηκαν σοβαρά στους ελβετικούς δρόμους. Τα τελευταία 10 χρόνια, 3057 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία, εκ των οποίων οι 552 οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Οδικό Δίκτυο έθεσε πρόσφατα το στόχο της μείωσης του ετήσιου αριθμού θανάτων από τροχαία ατυχήματα σε 100 και του ετήσιου αριθμού των σοβαρών τραυματισμών στα 2500 έως το 2030. Για να καταφέρουν αυτούς τους φιλόδοξους στόχους, ήδη συμφώνησαν να λάβουν  μέτρα όπως η αλληλοεπίδραση του αλκοόλ σε συνδυασμό με το πρόγραμμα αποκατάστασης.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη θα εξακολουθεί να υπάρχει μια ομάδα κακοποιών εγκληματιών που οδηγούν έχοντας καταναλώσει αλκοόλ και που φαίνονται απρόθυμοι ή ανίκανοι να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους παρά τη χρήση παραδοσιακών αντιμέτρων, όπως οι εκστρατείες ευαισθητοποίησης, τα πρόστιμα και οι απαγορεύσεις οδήγησης.

Μελέτες έχουν επανειλημμένα δείξει ότι τα προγράμματα αλληλοεπίδρασης  αλκοόλ, σε συνδυασμό με προγράμματα αποκατάστασης, μειώνουν τα ποσοστά επανεξέτασης τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την οδήγηση του οδηγού αφού έχει εγκαταστήσει τη συσκευή στο όχημά τους.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα μπορούν να ακούν από πρώτο χέρι εμπειρίες από τη Σουηδία και την Αυστρία σχετικά με την εφαρμογή προγραμμάτων αλληλοεπίδρασης  με αλκοόλ και θα ενημερωθούν για τις κατευθυντήριες γραμμές που συνέλεξε το ETSC στην έκθεση του για το 2016 σχετικά με το αλκοόλ και την αποκατάσταση της κατανάλωσης αλκοόλ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εγγραφή είναι δωρεάν, αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες. Παρακαλούμε εγγραφείτε online μέχρι την Τρίτη 10 Οκτωβρίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://www.bfu.ch/fr/pour-les-sp%C3%A9cialistes/cours-congr%C3%A8s/cours/32200

Κατεβάστε την ατζέντα

http://etsc.eu/wp-content/uploads/2017-09-06_Programme_Safe_Sober_Talk_en.pdf

Για ερωτήσεις ή περισσότερες πληροφορίες, στείλτε email στο frank.mutze@etsc.eu.

Ταυτόχρονη διερμηνεία θα είναι διαθέσιμη στα αγγλικά και τα γερμανικά.

Ο στόχος της καμπάνιας Safe and Sober του ETSC είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, τον ιδιωτικό τομέα και τους βασικούς ηγέτες της κοινής γνώμης σχετικά με την αναγκαία προσέγγιση που χρειάζεται  για τη μείωση της κατάχρησης οινοπνεύματος στις οδικές μεταφορές. Το έργο βασίζεται σε μια σειρά εθνικών εκδηλώσεων που συγκεντρώνουν υπεύθυνους πολίτες, εταίρους της ETSC, συναφείς επιχειρηματίες, ομάδες ασφάλειας, αστυνομία και τύπο.

Η εκδήλωση χρηματοδοτείται από την Ομάδα Φορτηγών της Volvo  και  το σωματείο υπέρ των μέτρων κατά του Αλκόολ  Alcohol  http://etsc.eu/projects/safe-and-sober/

Πηγή: http://etsc.eu/alcohol-interlocks-for-drink-driving-offenders-what-can-switzerland-learn-from-other-countries/