Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ) και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών, το νέο νομοσχέδιο για τις εξετάσεις απόκτησης ή επέκτασης άδειας οδήγησης θα κατατεθεί στις αρχές Νοεμβρίου.

Το νέο χαρακτηριστικό του νομοσχεδίου σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι ότι ο εκπαιδευτής θα βρίσκετε εκτός οχήματος την ώρα των πρακτικών εξετάσεων, χωρίς όμως να μας εκπλήσσει γιατί η ίδια πρακτική χρησιμοποιείτε στις δοκιμασίες των πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών που αδιαμαρτύρητα οι εκπαιδευτές “βγήκαν” από το όχημα και πρόσφατα με τις νέες ρυθμίσεις για τις πρακτικές εξετάσεις των 74 ετών και άνω στις οποίες δεν συμμετέχει ο εκπαιδευτής αλλά ούτε το εκπαιδευτικό όχημα.

Επίσης εκκρεμεί και η υπουργική απόφαση που θα ρυθμίζει τις εξετάσεις των οδηγών λεωφορείων άνω των 55 ετών κατά την ανανέωση της άδειας οδήγησης, η οποία θα είναι στο ίδιο μήκος κύματος.

Θεωρούμε ότι είναι μία φυσιολογική εξέλιξη γιατί δεν υπήρξε ανησυχία για την εξέλιξη και την προσαρμογή της σχολής οδηγών και της εκπαίδευσης οδηγών στις αναγκαιότητες της εποχής.

Σε τόσο σημαντικές στιγμές για τον κλάδο θα χρειαστεί να λειτουργήσουν και να προσπαθήσουν όλοι για μία δίκαια ρύθμιση που θα περιλαμβάνει τους εκπαιδευτές τους εξεταστές αλλά και την κοινωνία για την οποία πρέπει να προσφέρουμε αξία και όχι να διεκπεραιώνουμε υποθέσεις.

Εξεταστές, εκπαιδευτές και όσους ενδιαφέρει η οδική ασφάλεια θα πρέπει να συμπράξουν έξω από κλαδικά συμφέροντα για να υπάρξει αποτέλεσμα.

Ας δούμε τις εξελίξεις.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                17/10/2018

Συνάδελφοι άκαρπη ήταν η συνάντηση που είχε η Π.Ο.Ε.Ο. και το Ε.Ε.Α. την Τετάρτη 17-10-2018 με τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Σπίρτζη

Σας αναφέρουμε ότι ο Υπουργός εμμένει στη βασική θέση του <<ο Εκπαιδευτής Οδήγησης να βρίσκεται εκτός αυτοκινήτου στις πρακτικές εξετάσεις>>.

Από πληροφορίες που έχουμε ο κορμός και του υπόλοιπου νομοσχεδίου παραμένει σχεδόν ίδιος.

 Περιμένουμε να μας δοθεί η τελική μορφή του νομοσχεδίου όταν τελειώσει από την κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή ώστε να το έχουμε στα χέρια μας και να γνωρίζουμε τι ακριβώς αναγράφει.

 Τότε η Π.Ο.Ε.Ο. θα συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση για να συζητήσουμε τις περαιτέρω θέσεις μας πριν αυτό κατατεθεί στη Βουλή όπου εκεί θα εκθέσουμε τις θέσεις του κλάδου μας όπως θα βγουν από τη Γενική Συνέλευση.

Παρακαλούμε λοιπόν τα Σωματεία μέλη της Π.Ο.Ε.Ο. να πραγματοποιήσουν άμεσα τοπικές Γενικές Συνελεύσεις ώστε στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας να έρθουν με προτάσεις επί του νομοσχεδίου και θέσεις για πιθανόν περαιτέρω κινητοποιήσεις του κλάδου.

            Κατ’ εκτίμηση του κ. Υπουργού το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.