Αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας Σχολών Οδηγών θα γίνει την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 και ώρα 11πμ στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των σωματείων του νομού Θεσσαλονίκης «Λευκός Πύργος», «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» και «Οι πιλότοι τα ασφάλτου».

Η συγκέντρωση των αυτοκινήτων θα γίνει στο χώρο στάθμευσης του ΙΚΕΑ από τις 09:30. Η πορεία θα ξεκινήσει από  εκεί στις 11:00. Κατά την διάρκειά της θα γίνουν δύο στάσεις για κατάθεση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την ανάγκη έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του κλάδου στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίασ (Βασ. Όλγας) και στον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης (στο υπουργείο), όπου και θα καταλήξει η πορεία.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «Η διαμαρτυρία έχει σκοπό την οικονομική ενίσχυση του κλάδου των Εκπαιδευτών Οδήγησης λόγω του COVID – 19 από την Πολιτεία, αφου είμαστε κλειστά από τον Οκτώβριο έως και σήμερα». Στο κάλεσμα των Σωματείων της Θεσσαλονίκης θα συμμετέχουν και τα Σωματεία των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στην αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας θα παραστούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης (Π.Ο.Ε.Ο.) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας(Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.).