ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ένα βήμα μπρος δύο βήματα πίσω

Με αφορμή τις κατά ριπάς εγκυκλίους του ΥΠΜΕ και τις κοινές υπουργικές αποφάσεις σε σχέση με την πανδημία. Έχουμε ήδη ζαλιστεί. Ακόμη δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που ανάγκασε το υπουργείο να αλλάξει τις βασικές διατάξεις ελέγχου που απαιτούνται για τα διαδικτυακά μαθήματα.

Τελικά πρέπει να γίνεται έλεγχος ή όχι;

Με ποιες πιέσεις και βάση ποιας λογικής άλλαξε η υποχρέωση των ΚΕ.Θ.Ε.Υ.Ο. να κοινοποιούν πρόσκληση για έλεγχο της διαδικτυακής εκπαίδευσης, στον προϊστάμενο της υπηρεσίας και  στους ελεγκτικούς μηχανισμούς,  με την «ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Αριθμ. Πρωτ. Δ30/Α3/114231 της 29 Απριλίου 2021»;

Ως Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής εξαρχής καλέσαμε και συνεχίζουμε να καλούμε τα μέλη μας να:

Κοινοποιούν πρόγραμμα σπουδών και λινκ πρόσβασης στην διαδικτυακή πλατφόρμα στον προϊστάμενο της διεύθυνσης, τον διευθυντή και την διεύθυνση οδικής ασφάλειας και τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης!

Παρόλη την ένδεια και την πανδημία οι εκπαιδευτές οδήγησης, ως μοναδικός φορέας εκπαίδευσης οδικής ασφάλειας, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της ΚτΚ και μένοντας πιστοί στην αποστολή μας, επενδύσαμε χωρίς καμιά βοήθεια από την πολιτεία, στη δημιουργία διαδικτυακών υποδομών υψηλής ποιότητας και εκπαιδευτικής αξίας και απαιτούμε το ελάχιστο: ΕΛΕΓΧΟ! Ο  οποίος πλέον είναι και πολύ εύκολος και αδιαμφισβήτητος.

Τα θεωρητικά μαθήματα είναι υψίστης σημασίας, και έρχονται να λειτουργήσουν επανορθωτικά σε μια κοινωνία η οποία παράγει σε όλους τους τομείς Οδική Αν-ασφάλεια. Μπορούν να καλλιεργήσουν την κουλτούρα και την κυκλοφοριακή νοημοσύνη μιας χώρας που έχει πάρει διαζύγιο από τις έννοιες της “Ενσυναίσθησης” και της “Ενσυνειδητότητας”.

Η σύγχρονη κινητικότητα χρειάζεται να αναβαθμιστεί και να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις ανάγκες της ΚτΚ και η εξέλιξη αυτή να ελέγχεται, όσο αυτό είναι δυνατό, προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητά της.

Δώστε επιτέλους μια ευκαιρία στην Οδική Ασφάλεια της χώρας μας! Επενδύστε στους τίμιους εκπαιδευτές, οι οποίοι μέσα από συμπληγάδες συνεχίζουν να προσπαθούν!

1η εγκύκλιος για διαδικτυακά μαθήματα

Ορθή επανάληψη εγκυκλίου διαδικτυακών μαθημάτων

Άρης Ζωγράφος
Πρόεδρος Π.Σ.Ε.Ο.

Με εκτίμηση

Aris Zografos
Mobility advisor and road safety
Zografos P.C. | Proficient driving Academy   
5, Damasippou str. 15771, Zografou Hellas >maps | +30 2107770007
http://zografos.com  | +30 6975902800  |  @  zografos@zografos.com