Πηγή: ertnews.gr

Σε λειτουργία τέθηκε για πρώτη φορά σήμερα η γεφυροπλάστιγγα που εγκατέστησε η Εγνατία οδός στα διόδια Μαλγάρων. Φορτηγά ελέγχονται για το βάρος τους και όταν διαπιστώνεται ότι είναι υπέρβαρα επιβάλλονται πρόστιμα από την τροχαία.

Η λειτουργία της γεφυροπλάστιγγας στα Μάλγαρα θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα. Στόχος είναι οι έλεγχοι για υπέρβαρα φορτηγά και η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, όπως και η προστασία του οδικού δικτύου.

Είναι η πρώτη πιστοποιημένη γεφυροπλάστιγγα που μπορεί να ζυγίζει φορτηγά εν κινήσει. Παρόμοιες έχουν εγκατασταθεί σε άλλα επτά σημεία, στον άξονα της Εγνατίας Οδού.

Μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί εντόπιζαν κατ’ εκτίμηση τα φορτηγά που μπορεί να ήταν υπέρβαρα και τα οδηγούσαν στη λαχαναγορά ή μέσα στα Μάλγαρα, με αποτέλεσμα λόγω της καθυστέρησης να ελέγχεται ένα φορτηγό στη βάρδια.

Πλέον τα φορτηγά ζυγίζονται εν κινήσει, περνώντας πάνω από τη γεφυροπλάστιγγα, και  αν εντοπιστεί κάποιο υπέρβαρο η τροχαία βεβαιώνει αμέσως την παράβαση.

Από τους πρώτους ελέγχους εντοπίστηκαν δύο φορτηγά που ήταν υπέρβαρα. Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά ενώ προβλέπεται και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας.

Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης