Η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξεκίνησε μια εκστρατεία με την TISPOL (το ευρωπαϊκό δίκτυο των οργάνων της τροχαίας), η οποία ονομάζεται «EDWARD –  the European Day Without A Road Death » (η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Θάνατο Από Τροχαία) και έχει προγραμματιστεί για την 21η Σεπτεμβρίου 2016, κατά την Εβδομάδα Κινητικότητας (16 – 22 Σεπτεμβρίου 2016).

Στόχος της εκστρατείας είναι η μείωση του αριθμού των θανάτων σε τροχαία ατυχήματα και των σοβαρών τραυματισμών σε ατυχήματα οδικής κυκλοφορίας στο προσδοκώμενο μηδέν για εκείνη την ημέρα.

Στο πλαίσιο της επικείμενης εκστρατείας, οι δημόσιες και ιδιωτικές οντότητες καθώς και η κοινωνία των πολιτών σε ολόκληρη την ΕΕ κινητοποιούνται για να οργανώσουν δραστηριότητες/εκδηλώσεις/εκστρατείες οδικής ασφάλειας εκείνη τη συγκεκριμένη ημέρα ή κατά τη διάρκεια εκείνης της εβδομάδας. Κάθε δραστηριότητα που προωθεί τη νοοτροπία οδικής ασφάλειας μπορεί να αποτελεί μια Ημέρα Οδικής Ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε σχολεία και επιχειρήσεις, εργαστήρια, συνέδρια και διαγωνισμούς. Ο διαδραστικός χάρτης της Ημέρας Οδικής Ασφάλειας που φιλοξενείται στον δικτυακό τόπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα δώσει ορατότητα σε όλες τις δραστηριότητες που διοργανώνονται ανά την Ευρώπη κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.

Θα θέλαμε να σας ενθαρρύνουμε ως μέλος της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας να συμβάλετε στην εν λόγω εκστρατεία και να υποβάλετε τις δικές σας δραστηριότητες οδικής ασφάλειας, τις οποίες σκοπεύετε να συνεχίσετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κινητικότητας του 2016. Αυτό μπορεί να γίνει απευθείας στον δικτυακό τόπο της εκστρατείας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή επικοινωνήστε μαζί μας απευθείας. Θα χαρούμε να σας παράσχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ανυπομονούμε να διαβάσουμε για τις δικές σας δραστηριότητες σύντομα!

Με εκτίμηση

 

The European Road Safety Charter Team

 

 

Like us on Facebook

Follow us on Google ⁺  Twitter & Linkedin
Join us! www.erscharter.eu

Operated by P.A.U. Education

C/ Muntaner, 262 – 3ª 
08021 Barcelona

Phone: 34 933 670 433
Mail: charter@paueducation.com