Σχετικά με την πρόγραμμα EDWARD και τις Ημέρες Οδικής Ασφάλειας

Ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς  να καταγραφεί θάνατος στον δρόμου ή αλλιώς το πρόγραμμα EDWARD (European Day Without A Road Death) είναι ότι δεν πρέπει να σκοτωθεί κανείς στους δρόμους της Ευρώπης στις 21 Σεπτεμβρίου. Όσο πλησιάζουν οι ημέρες που θα ξεκινήσει το πρόγραμμα EDWARD, θέλουμε όλοι οι οδηγοί να σκεφτούν – ακόμη και για λίγα λεπτά – τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, τους κινδύνους που ενδέχεται να θέσουν σε άλλους και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να μειώσουν αυτούς τους κινδύνους. Πιστεύουμε ότι η EDWARD μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω μείωση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα και σοβαρού τραυματισμού.

Είτε εκπροσωπείτε μια εθνική κυβέρνηση, έναν ιδιωτικό οργανισμό, έναν δημόσιο οργανισμό, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, ένα σχολείο, ένα κολέγιο ή ένα πανεπιστήμιο ή αν φροντίζετε απλώς ως άτομο, παρακαλούμε να συμμετάσχετε μαζί μας και να οργανώσετε τις Ημέρες Οδικής Ασφάλειας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τι είναι?

Οι ημέρες οδικής ασφάλειας είναι δραστηριότητες και γεγονότα που αυξάνουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που ενδέχεται να συναντήσουν οι χρήστες των δρόμων και που προάγουν την ασφαλή συμπεριφορά και τον σεβασμό των κανόνων κυκλοφορίας. Οποιαδήποτε δραστηριότητα που προωθεί την οδική ασφάλεια μπορεί να είναι μια Ημέρα Οδικής Ασφάλειας, η οποία περιλαμβάνει δραστηριότητες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε σχολεία, σε επιχειρήσεις, εργαστήρια, συνέδρια και διαγωνισμούς.

Πότε?

Οι Ημέρες Οδικής Ασφάλειας μπορούν να διοργανωθούν στις 21 Σεπτεμβρίου όπου είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς να σκοτωθεί κάποιος οδηγός στον δρόμο ή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Που?

Οι δραστηριότητες και τα γεγονότα πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη, σε οποιοδήποτε  περιοχή και σε κάθε χώρο. Ο Χάρτης της Ημέρας Οδικής Ασφάλειας δείχνει πότε πραγματοποιούνται αυτές οι δραστηριότητες κοντά σας.

Ποιος?

Κάθε οργάνωση ή άτομο μπορεί να οργανώσει μια Ημέρα Οδικής Ασφάλειας. Μπορούν να απευθύνονται σε οποιοδήποτε κοινό: παιδιά, νέους, καθηγητές, επαγγελματίες οδηγοί, εταιρείες, ακαδημαϊκούς ή διαφορετικές ομάδες χρηστών του οδικού δικτύου, όπως πεζοί, ποδηλάτες ή οδηγοί αρχάριων.

Γιατί?

Οι Ημέρες Οδικής Ασφάλειας αποτελούν μέρος του προγράμματος  EDWARD – Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς θάνατο στο δρόμο. Ο στόχος είναι να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα και σοβαρών τραυματισμών στο μηδέν εκείνη την ημέρα. Αλλά φυσικά, κάθε μέρα πρέπει να είναι EDWARD, γνωρίζοντας ότι οι μικρές ενέργειες οδηγούν σε μεγάλες βελτιώσεις.

Τι να κάνω?

Οργανώστε το συμβάν σας

Οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να θεωρηθεί ως Ημέρα Οδικής Ασφάλειας, εφόσον προωθεί την κουλτούρα της οδικής ασφάλειας και γίνεται στο διάστημα μεταξύ 16 και 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Υποβάλετε την εκδήλωσή σας

Μέχρι τώρα υπάρχουν δύο (2) ελληνικές συμμετοχές

Make Roads Safe Hellas με την δράση Road Safety Programme at schools

Thessdrive IKE με την δράση Defensive Driving