Ο ψηφιακός ταχογράφος είναι μία συσκευή καταγραφής των δραστηριοτήτων των οδηγών με ψηφιακό και κωδικοποιημένο τρόπο.

Σύμφωνα με τον κανονισμό 2006/561/ΕΚ και 2014/165/ΕΚ, τα δεδομένα θα πρέπει να μεταφορτώνονται και να αποθηκεύονται από την επιχείρηση,

  • κάθε 28 ημέρες από την κάρτα ψηφιακού ταχογράφου του κάθε οδηγού της επιχείρησης
  • κάθε 90 ημέρες από την συσκευή ταχογράφου κάθε οχήματος της επιχείρησης

Για να πραγματοποιηθεί αυτή η ενέργεια η επιχείρηση πρέπει να διαθέτει

  • κάρτα επιχείρησης ταχογράφου
  • μία συσκευή για την μεταφόρτωση των δεδομένων

Τα δεδομένα πρέπει να αποθηκεύονται και να τηρούνται για ένα έτος ταξινομημένα χρονολογικά και ανά οδηγό.

Θα σας παρουσιάσουμε την διαδικασία μεταφόρτωσης με την συσκευή tacho2safe

Το Tacho2Safe είναι μια νέας γενιάς συσκευή μεταφόρτωσης δεδομένων ταχογράφου, που συνδυάζει λειτουργίες λήψης τόσο του ταχογράφου όσο και της κάρτας οδηγού.

Είναι μια απλή, εργονομική συσκευή, κατάλληλη για χρήση από τους ιδιοκτήτες, τους μικρούς στόλους ή τους μεγάλους μεταφορείς.

Τα δεδομένα λήψης αποθηκεύονται στην εσωτερική μνήμη 2GB του Tacho2Safe. Η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας επιτρέπει πάνω από 500 λήψεις πλήρους κάρτας με μία μόνο μπαταρία τύπου AA, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που φορτίζονται αυτόματα μέσω USB.

Έχει αυξημένη ταχύτητα «κατεβάσματος δεδομένων» σε σύγκριση με άλλες συσκευές και είναι συμβατή με όλους τους διαθέσιμους ψηφιακούς ταχογράφους.

Το Tacho2Safe έχει εύχρηστο μενού για εύκολη λειτουργία (με 4 πλήκτρα) και 4GB χώρο για περισσότερες από 12.000 λήψεις καρτών

Υποστηρίζει πολλές γλώσσες και διαθέτει λειτουργία υπενθύμισης για επόμενη λήψη κάρτας και ταχογράφου.

Συνοδεύεται με το TachoSafe Lite, το οποίο είναι μια δωρεάν εφαρμογή για την ανάλυση των ωρών οδήγησης. Παρέχει πολλές αναφορές, συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς παράβασης AETR 561, της λεπτομερούς έκθεσης δραστηριότητας του οδηγού και του γραφήματος δραστηριότητας του οδηγού. Το TachoSafe Lite είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνεται μόνο όταν μια συσκευή Tacho2Safe είναι συνδεδεμένη με υπολογιστή.

Για να μεταφορτώσουμε δεδομένα από συσκευή ταχογράφου εισάγουμε την κάρτα της επιχείρησης στην είσοδο 2 της συσκευής και συνδέουμε το tacho2safe στην συσκευή ταχογράφου.

Ανάλογα με την συσκευή ο χρόνος μεταφόρτωσης διαρκεί από 20 έως 45 λεπτά. Επιλέγουμε το πλήκτρο F1  και η συσκευή ξεκινάει την μεταφόρτωση ειδοποιώντας όταν ολοκληρωθεί.

Για να μεταφορτώσουμε δεδομένα από κάρτα οδηγού, εισάγουμε την κάρτα οδηγού απ’ ευθείας στο tacho2safe και αυτόματα τα δεδομένα μεταφορτώνονται σε 20 με 30 δευτερόλεπτα.

Αφού μεταφορτώσαμε τα δεδομένα στο tacho2safe το συνδέουμε με το πρόγραμμα ανάλυσης δεδομένων για την αποθήκευση και ανάλυση των στοιχείων.

Η συσκευή είναι συμβατή με συσκευές ταχογράφου VDO, Stoneridge, EFAS, Actia