Υποβλήθηκε αίτημα διακοπής από συνήγορο υπεράσπισης για λόγους υγείας

Για τις 7 Ιουνίου διακόπηκε από το  Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η δίκη για τα πλαστά διπλώματα οδήγησης που αφορά στην Διεύθυνση Μεταφορών Ηρακλείου.Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω διαδικαστικών ζητημάτων που τέθηκαν ενώ υποβλήθηκε και αίτημα διακοπής  από συνήγορο υπεράσπισης για λόγους υγείας.

Κατά την σημερινή διαδικασία, από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις, εξετάστηκε μόνο ένας μάρτυρας κατηγορίας. Πρόκειται για αστυνομικό, ο οποίος είχε συμμετοχή στις έρευνες για την υπόθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εκ των κατηγορουμένων, στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του ηθικού αυτουργού, είναι αποφασισμένος κατά την απολογία του να μιλήσει και να αναλάβει την ευθύνη για το κομμάτι που του αναλογεί.

Στο εδώλιο παραπέμπονται 30 άτομα και ειδικότερα: οχτώ υπάλληλοι της υπηρεσίας, πέντε ιδιοκτήτες και εκπαιδευτές Σχολών Οδηγών, 15 υποψήφιοι οδηγοί, ένας που φέρεται να έδινε εξετάσεις για λογαριασμό των υποψηφίων και ένας στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του μεσολαβητή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο υποψήφιος οδηγός δεν υποβαλλόταν καν στη διαδικασία της θεωρητικής ή πρακτικής εξέτασης, καθώς άλλο άτομο έδινε εξετάσεις αντί για το ίδιο, έναντι τιμήματος που κυμαινόταν από 500 έως 2.500 ευρώ.

Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται φέρονται να έγιναν το διάστημα από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2011.

Πηγή