Εμπρηστική επίθεση στη διεύθυνση Μεταφορών Αργολίδας

 

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σήμερα τα ξημερώματα στα γραφεία της διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Συγκεκριμένα, οι δράστες στις 2:00 τα ξημερώματα έσπασαν τα τζάμια των παραθύρων ισογείου κτιρίου στο 3ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Ναυπλίου-Νέας Κίου, όπου στεγάζεται η διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και πέταξαν εύφλεκτο υλικό, πιθανότατα μπουκάλια με βενζίνη και φιαλίδια υγραερίου στα γραφεία έκδοσης διπλωμάτων και στο αρχείο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.

argos-fotia-pereifereia.1000

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα στα δύο γραφεία και, παρά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία τελικά την έσβησε, προκλήθηκαν υλικές ζημιές και καταστράφηκαν έγγραφα.

 

Αυτά έγιναν την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 και η συνέχεια……..

Φύλλο και φτερό έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες, μετά την επιχείρηση εμπρησμού με γκαζάκια, η διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Παράγοντες του Υπουργείου αλλά και ομάδα της Αστυνομίας ψάχνουν εξονυχιστικά για να βρουν όχι μόνο τους λόγους που οδήγησαν στον εμπρησμό αλλά και την πιθανή συμμετοχή υπαλλήλου σε πανελλαδικό κύκλωμα που εξέδιδε πλαστά διπλώματα οδήγησης χωρίς οι υποψήφιοι οδηγοί να μπουν στον κόπο να δώσουν καν εξετάσεις.

Το πρωί της Παρασκευής, συνελήφθησαν τρία άτομα ως κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό. Ένας 49χρονος υπάλληλος της Υπηρεσίας που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός και οι άλλοι δύο, 19 και 22 ετών, που κατηγορούνται ότι έριξαν τα γκαζάκια, αφού πήραν χρήματα από τον 49χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ημέρες πριν από τον εμπρησμό, στη Διεύθυνση Μεταφορών είχε ξεκινήσει ενδοϋπηρεσιακή έρευνα. Ο λόγος είναι ότι σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, είχαν ανακαλυφθεί διπλώματα οδήγησης τα οποία ήταν πλαστά. Είχαν εκδοθεί από την Αργολίδα, χωρίς ωστόσο οι οδηγοί να περάσουν από εξετάσεις.

Το θέμα, αν και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, συζητιόταν έντονα μεταξύ υπαλλήλων της υπηρεσίας και δασκάλων οδήγησης, οι οποίοι μάλιστα δέχονταν τηλεφωνήματα από συναδέλφους τους από άλλες περιοχές, οι οποίοι τους ρωτούσαν: «Τι γίνεται στην Αργολίδα; Άτομα που ήρθαν για να βγάλουν δίπλωμα αναφέρουν πως έχουν γνωστούς που πήραν δίπλωμα μέσω Ναυπλίου, χωρίς να δώσουν εξετάσεις…».

Ενδέχεται ο εμπρησμός να έχει άμεση σχέση με την υπόθεση αυτή… Οι δράστες δηλαδή, να προσπάθησαν να εξαφανίσουν ίχνη καταστρέφοντας τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μια ανόητη ενέργεια βέβαια, αφού οι υπολογιστές συνδέονται online με τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και όλα τα αρχεία είναι αποθηκευμένα εκεί.

Όσοι γνωρίζουν την υπόθεση, περιμένουν πως μέσα στις επόμενες ημέρες που θα ολοκληρωθεί η έρευνα, θα σκάσει σκάνδαλο σε πανελλαδικό επίπεδο το οποίο δεν θα αφορά μόνο κάποιους λίγους, αλλά όλα τα άτομα που πήραν «νύχτα το δίπλωμα», με υπόγειους τρόπους. Και θα έχουν και εκείνοι τις ανάλογες κυρώσεις…

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος