Μία ειδοποίηση στο κινητό τηλέφωνο μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή από την οδήγηση για δευτερόλεπτα, χρονικό διάστημα ικανό για να προκαλέσει τροχαίο συμβάν. Στο παγκόσμιο συνέδριο των προγραμματιστών (Worldwide Developers Conference, WWDC) η Apple παρουσίασε την εφαρμογή «Do Not Disturb While Driving» για τις συσκευές iOS 11, με σκοπό να βοηθήσει στην καταπολέμηση των τροχαίων δυστυχημάτων που οφείλονται στη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Ο κάτοχος του κινητού θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ μερικών μηνυμάτων, όπως «αυτή την ώρα οδηγώ θα σας καλέσω αργότερα», που θα αποστέλλονται αυτόματα σε αυτούς που τον καλούν την ώρα που οδηγεί για να τους ενημερώσει. Για τους συνεπιβάτες που θα έχουν κινητό τηλέφωνο, θα υπάρχει επιλογή «δεν οδηγώ» και η εφαρμογή δε θα μπαίνει σε λειτουργία.

Το iOS 11 θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο ως δωρεάν ενημέρωση λογισμικού για τα μοντέλα iPhone 5s και τα μεταγενέστερα. Η ενημέρωση λογισμικού θα είναι επίσης διαθέσιμη για το iPod Touch της έκτης γενιάς και μερικά ακόμα μοντέλα iPad.

Πηγή : ΙΟΑΣ