Δεν πραγματοποιήθηκαν χθες στην Καβάλα εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης. Παρά την πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη, το προσωπικό της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας διέθεσε μικρό αριθμό εξεταστών, Οι εκπαιδευτές, δηλαδή οι σχολές οδηγών, αντέδρασαν και δεν παρουσίασαν ούτε έναν μαθητή στην εξεταστική διαδικασία.

Όλοι εύχονται και ελπίζουν αυτή κατάσταση ν΄ αλλάξει αμέσως μετά το Πάσχα, ειδικότερα την Τετάρτη του Πάσχα όπου θα κληθούν να δώσουνε πρακτικές εξετάσεις αυτοί που περιμένουν ν΄ αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης επιβατικού αυτοκινήτου.

Χθες οι εξεταστές θα ήταν τόσο λίγοι που θα έδιναν εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος οκτώ υποψήφιοι για δίπλωμα μοτοσικλέτας και δύο για επαγγελματικό δίπλωμα. Οι εκπαιδευτές θεώρησαν ότι πρόκειται για κοροϊδία και δεν δήλωσαν κανέναν υποψήφιο στις εξετάσεις. Είχαν προετοιμαστεί μάλιστα από την περασμένη εβδομάδα κι αντί να προσέλθουν χθες στις εξετάσεις έστειλαν με ημερομηνία 22 Απριλίου στον Περιφερειάρχη την ακόλουθη επιστολή:

 

Ο Σύνδεσμος  με τα μέλη του  αποφάσισαν να μη  συμμετέχουν  στις  έκτακτες πρακτικές  εξετάσεις  οδήγησης την Δευτέρα 25/04/2016,  λόγω  αδυναμίας  της  Δ.Σ. Καβάλας  να εξυπηρετήσει  ικανοποιητικό  αριθμό  υποψηφίων.

Η πρόταση  της  Δ.Σ. Καβάλας για εξέταση 8 ατόμων στην κατηγορία Δικύκλων  και  2  ατόμων στα επαγγελματικά οχήματα είναι  σταγόνα  στον ωκεανό σε σχέση  με  τον όγκο των υποψηφίων, και σε σχέση με τις 25 σχολές (30  εκπαιδευτές)  που υπάρχουν στον νομό μας.

Προτείνουμε  εξετάσεις σε καθημερινή βάση 12:00-15:00 έτσι ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση αλλά  και να μην επηρεαστεί η λειτουργία της  υπηρεσίας  ως προς την εξυπηρέτηση των πολιτών στα γραφεία της

Με εντολή του Διοικητικού Συμβουλίου

Κορδύλης  Ανδρέας                             Μαστοράκης  Αντώνιος

Πρόεδρος                                              Γενικός Γραμματέας

Πηγή