Η γέφυρα του Ρήνου κοντά στο Neuenkamp είναι κλειστή για οχήματα με βάρος άξονα άνω των 11,5 τόνων ως αποτέλεσμα ζημιάς στη γέφυρα. Για να εξασφαλιστεί η τήρηση των κανόνων, η Straßen NRW έχει εγκαταστήσει μια συσκευή ζύγισης σε συνδυασμό με ένα σύστημα φραγμού όπου το βάρος του άξονα καταγράφεται κατά την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο.

Αν το φορτίο του άξονα είναι μεγαλύτερο από 11,5 τόνους, ένα φράγμα θα εμποδίσει το όχημα να συνεχίσει στη γέφυρα και θα πρέπει να βγούνε από τον αυτοκινητόδρομο και να ζυγιστούν ξανά σε μια ειδικά εξοπλισμένη περιοχή. Και άν επιβεβαιωθούν οι υποψίες, δεν θα τους επιτραπεί να συνεχίσουν.

Η επαναζύγιση διεξάγεται με νομική ισχύ από την αστυνομία / Ομοσπονδιακό Γραφείο Μεταφορών Εμπορευμάτων (BAG), η παράβαση θα τιμωρείται με πρόστιμο και δεν θα επιτραπεί στο φορτηγό να διασχίσει τη γέφυρα. Σε περίπτωση που δεν επιβεβαιωθούν οι υποψίες, θα επιτρέπετε αμέσως στο όχημα να συνεχίσει στη γέφυρα.

Το σύστημα ζύγισης και φραγμού μπορούνε να το περάσουν με ταχύτητα 40 χιλιομέτρων / ώρα. Τα φορτηγά που μεταφέρουν εγκεκριμένα φορτία με μεγαλύτερο βάρος άξονα θα πρέπει να παρεκκλίνουν στις επιτρεπόμενες διαδρομές.

Επισυνάπτονται  χάρτες και περισσότερες λεπτομέρειες σε άλλες γλώσσες.

 

Πηγή: BGL