Στον αέρα οι Εκπαιδευτές Υποψηφίων Οδηγών καθώς ο κλάδος καθηλώθηκε οικονομικά κι επαγγελματικά τους τελευταίους έξι μήνες.

Στον αέρα κι οι εξετάσεις καθώς ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στο Κοινοβούλιο και φέρνει αλλαγές που προάγουν την οδική ασφάλεια, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Ως έσχατο μέτρο πίεσης, οι εκπαιδευτές σε τοπικό επίπεδο – αν και δεν γίνονται εξετάσεις – προχώρησαν σε αποχή από το έργο τους.

Τη συνολική αναβολή του νόμου προκειμένου να ξεμπλοκάρει το εξεταστικό σύστημα με τους υποψηφίους οδηγούς να ξεπερνούν κατά πολύ τους 70.000 ζητά ο πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών δια στόματος του Γραμματέα του Λευτέρη Μιχελάκη μέσω του 98.4.
«Έχουμε σηκώσει ψηλά τα χέρια. Είμαστε όμηροι ενός συστήματος που δεν έχουμε καταλάβει γιατί φθάσαμε σε αυτό» επισημαίνει.

«Ανεφάρμοστα πολλά από τα άρθρα του νέου Νόμου. Οι Υπηρεσίες αρνούνται να εφαρμόσουν τα όσα δεν διευκρινίζονται. Άρνηση και 17 ασφαλιστικών εταιριών να ασφαλίσουν οδηγούς χωρίς δίπλωμα» αναφέρει ο Εκπαιδευτής Μύρων Χαιρέτης στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής.

Πηγή: https://www.neakriti.gr