Σχετικά με την υποχρέωση Σχολής οδηγών πού θα παραχωρεί “δωρεάν” το εκπαιδευτικό της όχημα στην περιφέρεια για να μπορεί ο υποψήφιος οδηγός να συμμετάσχει σε δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς, φυσικά ο καινούργιος νόμος δεν έχει προβλέψει το καθεστώς ασφάλισης του εκπαιδευτή οδήγησης σε σχέση εργασίας με τη σχολή οδηγών(ΣΕΠΕ-ΙΚΑ)

Επίσης ένα θεσμοθετημένο κομμάτι εργασίας, της παράστασης εξέτασης ουσιαστικά καταργείται και εδώ εγείρονται ερωτήματα καθώς χάνονται επαγγελματικά δικαιώματα τα οποία έχουν αποκτηθεί μετά από πολλούς αγώνες των εκπαιδευτών οδήγησης(ΣτΕ).

Τέτοιες πρακτικές εφαρμόζονταν στις εποχές της επταετίας γιατί ουσιαστικά μας ζητείται? (επιβάλλεται)  από τον καινούργιο νόμο να παραχωρήσουμε δωρεάν ένα κομμάτι εργασίας και αμοιβής ελαφρά την καρδία με την επιστράτευση των νόμιμων οχημάτων μιας σχολής οδήγησης τα οποία για να αποκτηθούν πληρώθηκαν με κόπο, ιδρώτα και αίμα δεν μπορούν να παραχωρηθούν δωρεάν στην περιφέρεια. Το σχέδιο του υπουργού, το οποίο το έχει δηλώσει στην Ολομέλεια της Βουλής είναι να μπορούν οι εξεταστές με κάποια κατάρτιση-σεμινάριο(πάντα με αμοιβή), να εξελιχθούν σε εκπαιδευτές οδήγησης και να εφαρμόζουν και να επιτηρούν το λειτούργημα του εκπαιδευτή στο κομμάτι της ασφάλειας κατά την ώρα της εξέτασης αυτό

Κύριε Υπουργέ δεν μπορείτε να το πάρετε από μας δωρεάν, όπως τίποτα δεν δίνεται δωρεάν στη σύγχρονη κοινωνία του καπιταλισμού, επειδή δεν μπορεί το δημόσιο να οργανώσει εκπαιδευτικά οχήματα και να τα θέσει στη διάθεση της κοινωνίας που ποτέ δεν θα τα παρέχει δωρεάν καθώς ζητεί αμοιβές μέσω παράβολων, πώς ζητάτε από μας να σας παρέχουμε δωρεάν την περιουσία μας και μάλιστα κατάπτυστα επιστρατεύοντάς την ?

Σίγουρα δεν μπορέσατε να επιστρατεύσετε τις ασφαλιστικές εταιρείες ώστε να σας παρέχουν δωρεάν ασφαλιστικό προϊόν για τους υποψήφιους οδηγούς, δεν μπορέσατε να επιστρατεύσετε υπαλλήλους περιφέρειας να παρέχουν δωρεάν την υπηρεσία τους για εξέταση εξυπηρετώντας το κοινωνικό καλό, δεν μπορέσατε να δημιουργήσετε πίστες εξετάσεων(επικαλείστε τα ΣΒΑΚ), πώς μπορείτε να ζητάτε δωρεάν το βιό, τον μόχθο  και την περιουσία των εκπαιδευτών οδήγησης και των σχολών οδήγησης? και μάλιστα, δεν το ζητάτε, απλά το έχετε επιβάλλει και το επιστρατεύσει.

Είναι προφανές το παιχνίδι το οποίο στήθηκε και εφαρμόζεται και καλώ όλους τους συναδέλφους μου σε καμία περίπτωση, όσο και δύσκολων εποχών να διάγουμε, σε καμμιά περίπτωση να μην παρέχουν το όχημά τους τουλάχιστον χωρίς κάποιο όφελος η κάποια αμοιβή. Ούτε ο πρώτος νόμος που ψηφίστηκε και δεν θα εφαρμοστεί θα είναι στην Ελλάδα, ούτε η πρώτη φορά που θα καταργηθεί μέσω της κοινωνικής κατακραυγής και το περί το κοινό περί δικαίω αίσθημα.

θα είναι δίκαιο και θα γίνει ΠΡΑΞΗ!