Σχεδόν σε όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν οι εξετάσεις για ανανεώσεις διπλωμάτων κατόχων άνω των 74 ετών και αναμένεται σύντομα να ομαλοποιηθεί και να μειωθεί ο όγκος αυτών που περιμένουν.

Να θυμίσουμε ότι σε αυτές τις εξετάσεις πραγματοποιείτε μόνο πορεία, χωρίς παρκαρίσματα και οπισθογωνίες και στόχος είναι να διαπιστωθεί η ικανότητα του οδηγού για ασφαλή κυκλοφορία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ηλικιωμένοι δεν είναι ικανοί να οδηγούν, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που θα χρειαστούν βοηθήματα όπως θα υπάρξουν περιπτώσεις που ορισμένοι θα κατανοήσουν ότι πρέπει να σταματήσουν να οδηγούν είτε γιατί θα τους είναι δύσκολο να αποδείξουν ότι είναι ασφαλείς οδηγοί είτε γιατί δεν θα υποβληθούν καθόλου στην διαδικασία.

Στην Θεσσαλονίκη η Περιφέρεια (διεύθυνση μεταφορών) με ανακοίνωση της γνωστοποιεί την έναρξη της διαδικασίας τόσο στην Δυτική όσο και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Οι σχολές οδηγών μπορούν να προσφέρουν πολλά σε αυτήν την διαδικασία δημιουργώντας προγράμματα για αυτήν την κατηγορία οδηγών καθοδηγώντας τους πως θα οδηγούν έως τα βαθιά γεράματα με ασφάλεια.

Περιμένουμε οι συνάδελφοι να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται για το επάγγελμα του εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών και οδηγών.

Καλή επιτυχία στους γέροντες και γερόντισσες.