Με επιστολή του το σωματείο εκπαιδευτών οδήγησης & κυκλοφοριακής αγωγής Αχαΐας προς την Π.Ο.Ε.Ο. με κοινοποίηση στα μέλη της έκανε την παρακάτω ανακοίνωση.

Ανακοίνωση

Ύστερα από απόφαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ορίζεται η επαναλειτουργία των σχολών οδήγησης από την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.

Ωστόσο, η εκδοθείσα υπ’ Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 24489 (ΦΕΚ 1558/β/17- 04-2021) ΚΥΑ παρουσιάζει ελλείψεις και κενά ως προς τον τρόπο λειτουργίας των σχολών οδήγησης, ενώ σε κάποια σημεία καθίσταται δυσνόητη. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία από το Κράτος ώστε να υλοποιηθούν όσα προβλέπει.

Ως εκ τούτου, το Σωματείο μας, με γνώμονα πρωτίστως την υγεία των συναδέλφων και των υποψηφίων οδηγών, αποφάσισε η επαναλειτουργία των σχολών οδήγησης να γίνει με ανοικτά γραφεία για εξυπηρέτηση πολιτών, αλλά για το προσεχές διάστημα να απέχει από την διενέργεια θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων καθώς και προγραμματισμού πρακτικών εξετάσεων, σε αναμονή έκδοσης διευκρινιστικής εγκυκλίου.

Με εντολή του Δ.Σ.

Πρόεδρος                                  Γραμματέας

Γεωργ. Παναγιωτόπουλος       Αικατ. Μπασκούτα

Η ανακοίνωση