Έχουν γραμμένες, οι κυβερνώντες και οι παρατρεχάμενοί τους, τις κραυγές αγωνίας χιλιάδων υποψηφίων οδηγών σε όλη την Ελλάδα που δεν μπορούσαν να δώσουν εξετάσεις, λόγω της πολύμηνης αποχής-απεργίας των εξεταστών.

Πολλοί υποψήφιοι έχουν χάσει το δικαίωμα συμμετοχής σε προκηρύξεις προσλήψεων στο δημόσιο ή και θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και άλλοι χάνουν το δικαίωμα εξετάσεων λόγο λήξης της κάρτας τους. Ως γνωστό, ισχύει για 3(τρία) χρόνια. Ανάπτυξη μέσω καταπολέμησης της εργασίας ; Νέο δόγμα. Δοξάστε τους.!

Και για τις Σχολές Οδηγών ; Ούτε λόγος πάλι. Κλείνουν η μία πίσω από την άλλη. Έχει υποβαθμιστεί βεβαίως το θέμα δεόντως, από τα παπαγαλοκάναλα και τις φυλλάδες που ευαγγελίζονται την ελεύθερη ενημέρωση. Από το οικονομικό αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί οι πολύπαθοι ιδιοκτήτες των Σχολών έχουν καταστραφεί. Αυτός, ο κατακυνηγημένος κλάδος, που βάλλεται από παντού. Άλλοι τόσοι άνεργοι θα προστεθούν στις στρατιές των ήδη υπαρχόντων. Η λύση είναι απλή σε αυτό το θέμα, που ταλανίζει τόσες κοινωνικές ομάδες. Αρκεί μια υπουργική απόφαση. Δηλαδή, στις ώρες της υπηρεσίας των, οι υπάλληλοι-εξεταστές να συγκροτούν επιτροπές αποδεσμευόμενοι από τα καθήκοντά τους και να προσέρχονται στις εξετάσεις. Δε θα καταστραφεί το δημόσιο, ούτε θα «μείνει» πίσω η δουλειά στους δημόσιους φορείς, ούτε θα επιβραδυνθούν οι ήδη επιβραδυμένες υπηρεσίες στον πολίτη. Διότι αυτό επικαλούνται οι κύριοι-κύριοι εξεταστές.

Μέχρι προ τίνος, γι’αυτούς που δεν γνωρίζουν, το σύστημα εξετάσεων λειτουργούσε ως εξής. Μετά το πέρας της εργασίας τους, όσοι υπάλληλοι είχαν την πιστοποίηση του εξεταστή, που εμείς ως φορολογούμενοι τους την χορηγήσαμε και την ακριβοπληρώσαμε, κατέρχονταν στους εξεταστικούς χώρους για την διενέργεια των εξετάσεων. Λόγω του πέραν του ωραρίου τους εργασία, ελάμβαναν υπό τύπον υπερωρίας το ποσό των 174€ μηνιαίως. Τα υπουργεία οικονομικών και επικοινωνιών ανάμεσα σε τόσες άλλες περικοπές, αποφάσισαν και την παύση των υπερωριών. Παράλληλα όμως δεν θεσμοθέτησαν την συνέχιση των εξετάσεων στις κανονικές ώρες εργασίας των εξεταστών. Επωφελούμενοι οι κύριοι εξεταστές ΑΠΕΧΟΥΝ από τις εξετάσεις, εργαζόμενοι στις υπηρεσίες τους και αμειβόμενοι βεβαίως κανονικά!. Δεν χάνουν την δουλειά τους, ούτε το ψωμί τους.! Ούτε φυσικά το κουτσομπολιό εν ώρα εργασίας.

Διότι, όσα μνημόνια και αν εφαρμοστούν, όση φτωχοποίηση και να υποστεί ο λαουτζίκος, το καθεστώς εργασίας στις δημόσιες υπηρεσίες δεν έχει αλλάξει. Από τους 20 υπαλλήλους εργάζονται στ’αλήθεια οι 5-6. Οι υπόλοιποι σουλατσάρουν, πίνουν τα καφεδάκια τους, παίζουν πασιέντζες εν ώρα υπηρεσίας και υπό τα όμματα των πολιτών βεβαίως βεβαίως και γενικά χύνουν ποτάμια ιδρώτα περιμένοντας με αγωνία να σχολάσουν. Αμ το άλλο που κανείς υπουργός, πολιτικός βο(υ)λευτής, διευθυντής ή ότι άλλο, δεν έχει κάνει λόγο μέχρι στιγμής ; Για την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από την κακή χρήση και κακομεταχείριση του υλικού ; Σε κάποιες γωνιές, μουχλιάζουν χαλασμένα πανάκριβα φωτοτυπικά, υπολογιστές, οθόνες, σπασμένες καρέκλες, γραφεία. Στο σπίτι τους έτσι κάνουν; Πληκτρολόγια μες την βρώμα που δεν τα καθαρίζουν και τα βγάζουν «άχρηστα». Αναλώσιμα; Κόλλες Α4 που τυλίγουν τα κουλούρια και τις τυρόπιτες ή που γίνονται τραπεζομάντηλα για καφέδες και σάντουιτς και το παράδοξο, καλούν ΕΜΑΣ να κάνουμε λέει μεταξύ μας έρανο, να τους αγοράσουμε αναλώσιμα διότι δεν τους χορηγεί η υπηρεσία.. Κλιματιστικά που δουλεύουν ώρες ατελείωτες και ηλεκτρικές σόμπες στα πόδια τους να μην πάθουν ….χιονίστρες. Κι ο πολίτης ; πληρώνει! Έλεγχος; ΚΑΝΕΝΑΣ!

Δε μιλάμε για τη γραφειοκρατία που αυξήθηκε αντί να μειωθεί. Ο ένας υπογράφει, ο άλλος στο απέναντι γραφείο, (αν βρίσκεται) βάζει τη σφραγίδα κ.ο.κ. Το μόνο δίκιο που έχουν αυτοί οι αναντικατάστατοι κύριοι είναι ότι η υπηρεσία, τους οφείλει υπερωρίες προηγούμενων μηνών. Ωραία. Κι 4μείς μαζί τους. Το σωστό και το δίκαιο. Αλλά ;; Πείνασαν; Όμως, γιατί να καταργηθούν οι υπερωρίες ; Γιατί να χάσουν το πρόσθετο εισόδημα των 174€; Αν και εδώ που τα λέμε, τελείωναν από τις εξετάσεις κι είχαν δυνατότητα να δώσουν προκαταβολή για καινούριο αυτοκίνητο χωρίς να θέλω να επεκταθώ περαιτέρω. ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ!

Ναι είμαι ιδιοκτήτης, που να μην ήμουν, Σχολής Οδηγών και τα βλέπω και τα γνωρίζω από μέσα τα πράγματα.

Στα χέρια λοιπόν αυτών των κυρίων και στα χέρια των αδιαφορούντων κυβερνώντων βρίσκονται οι τύχες των υποψήφιων οδηγών και των ιδιοκτητών των Σχολών Οδηγών.

Βιώνω, όπως όλοι οι συνάδελφοι εδώ και μήνες, την αδιαφορία και την αναλγησία των κρατούντων. Έσοδα μηδέν. Αγωνία καθημερινή. Γιατί βλέπετε, τον Ο.Α.Ε.Ε. δεν τον νοιάζει αν κάνουν αυτοί απεργία ούτε τον Ο.Τ.Ε., την Δ.Ε.Η. ή τον ιδιοκτήτη του χώρου που νοικιάζω. Αυτοί απαιτούν εμπρόθεσμα τις καταβολές και κάθε φορά με μια καινούρια

αύξηση. Βενζίνες, συνεργεία, Κ.Τ.Ε.Ο., ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας κι ένα σωρό καθημερινά έξοδα. Όσοι διατηρούν επαγγελματική στέγη γνωρίζουν. Είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες; Όχι!, κατά την άποψη των πολιτικών μας αρχόντων είμαστε «ελεύθεροι εγκληματίες». Ε! Παλικάρια με τις γραβάτες, εμείς σας πληρώνουμε!. Εμείς σας ταΐζουμε!

Η δική μου άποψη είναι πως κάνουν οτιδήποτε, έξω από τη λογική, για να μας κλείσουν όλους. Που κακό χρόνο να ‘χουν.! Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Έχουν σχέδιο. Δε νομίζω, όπως πολλοί υποστηρίζουν, πως είναι άνοες ή χαζοί. Αντίθετα. Είναι πανέξυπνοι και ξέρουν πολύ καλά την συνταγή για να αναβιώσει η οικονομία μας. Αλλά οι μισοί είναι πουλημένοι και οι άλλοι βολεμένοι, ή περιμένουν τη σειρά τους να βολευτούν. Εξ ου και βολευτές. Αϊ σιχτίρ λοιπόν. Φτάσαμε στο μη περεταίρω. Και παρακαλώντας και εκλιπαρώντας και πιέζοντας, έφτασε ο περιφερειάρχης να δώσει εντολή να γίνονται προσωρινά οι εξετάσεις, με το ισχύον καθεστώς, χωρίς να δοθεί μια τελεσίδικη λύση – απόφαση στο θέμα.

Αν θέλουν και αν «γουστάρουν» οι αξιότιμοι κύριοι εξεταστές να κατέβουν εν ώρα εργασίας των για εξετάσεις. Πάλι όμηροι των διαθέσεων του κάθε ψευτοσυνδικαλιστή και του κάθε αρμόδιου – αναρμόδιου είμαστε. Προσωρινές λύσεις. Και πάλι προσωρινές λύσεις και όλο ασάφειες και προχειρότητες. Κινητοποιηθήκαμε έτσι και παρατάξαμε τα οχήματά μας από τις 17/05 το πρωί έως τις 19/05, έξω από τις υπηρεσίες συγκοινωνιών (ανατολ. και δυτικής) εις ένδειξη διαμαρτυρίας γι’ αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Σε παρόμοιες κινητοποιήσεις προέβησαν και σε άλλες υπηρεσίες από αγανακτισμένους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα. Συνέβησαν δε κατά την περίοδο της κινητοποίησής μας διάφορα τραγελαφικά. Μη ειδοποιημένοι έγκαιρα οι κύριοι κύριοι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες, λόγω της εσπευσμένης απόφασης που πάρθηκε την προηγουμένη (16/05) από το σωματείο μας για την κινητοποίηση, προσέρχονταν στις υπηρεσίες, ότι ώρα ήθελε ο καθένας. (Εμείς βρισκόμασταν εκεί από τις 06.00 το πρωί.)

Άλλοι 07.20, άλλοι 07.45 κ.τ.λ. Από την επόμενη μέρα όμως, που συνεχίζαμε εμείς, (18/05) εμφανίζονταν από τις 06.50 ή 06.45 να αναλάβουν (??????) υπηρεσία !!!!! . Συνάδελφος δέθηκε με αλυσίδες σε παρακείμενη καγκελόπορτα προσδίδοντας συμβολικό χαρακτήρα για την πολύμηνη ομηρία μας και την πολύμηνη οικονομική σταύρωση που δεχόμαστε. Άλλοι συνάδελφοι παρίσταντο με καρφιτσωμένους επάνω τους απλήρωτους λογαριασμούς του Ο.Α.Ε.Ε. της Δ.Ε.Η. και άλλες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Τέλος, την Πέμπτη (19/05) μετά από παρεμβάσεις επί παρεμβάσεων και συζητήσεις και προτάσεις, εδώ έβαλαν και το χεράκι τους και οι « μετριοπαθείς» συνάδελφοι, ή να μη τους χαρακτηρίσω αλλιώς και εκτονώθηκε η κατάσταση. Ο αντιπεριφερειάρχης σε συνεργασία με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών και βασιζόμενοι στην προηγούμενη απόφαση του περιφερειάρχη, υποτίθεται έδωσαν τη λύση. Φυσικά χωρίς τον ξενοδόχο, τον πρόεδρο δηλ. των συνδικαλιστών των εξεταστών που εμμένει στις θέσεις του.

Έτσι κλήθηκαν όλες οι σχολές την Παρασκευή 20/05 να καταθέσουν

Από δύο κάρτες. Άκουσον άκουσον. Εδώ υπάρχουν 6500

υποψήφιοι και εμείς θα καταθέτουμε δύο υποψηφίους κάθε φορά και αυτό επί μόνον έξη μέρες.(!!!!!!!!). Μια τρύπα στο νερό.

Απαιτούμε λοιπόν ..

και δε παρακαλάμε, να οριστικοποιηθεί το καθεστώς των εξετάσεων και να ξέρουμε, τίμια και παλικαρίσια αν κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ή αν θα τα κλείσουμε τελικά.

Εμείς οι μικρομεσαίοι είμαστε που «ταΐζουμε» όλους τους κηφήνες του υδροκέφαλου κρατικού ιστού. Ας μας κλείσουν και να περιμένουν μετά εισφορές και είσπραξη έμμεσων φόρων, από τους άνεργους. Πιάστ’ αυγό και κούρεψτο..

Όμως, ΤΕΛΟΣ Η ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ! Χωνέψτε το, και ελάτε μαζί μας όλοι να γίνουμε μια φωνή.! Μην επαναπαύεστε σ’ αυτήν την λύση που δεν είναι λύση. Ας αποφασίσουν από κοινού όλα τα σωματεία κινητοποιήσεις και όχι δουλοπρεπείς και χλιαρές αντιδράσεις, να μας δει το υπουργείο σοβαρά και να μας αποχαρακτηρίσει από «ελεύθερους εγκληματίες» σε ελεύθερους επαγγελματίες. Είμαστε βιοπαλαιστές, οικογενειάρχες και η κατά κανόνα αιμοδότες της εθνικής οικονομίας. Ήδη πήραν οι κύριοι ένα ηχηρό μήνυμα από την πρωτοφανή συσπείρωση και αποφασιστικότητά μας. Ας το δουν το θέμα σοβαρά, γιατί την επόμενη κινητοποίηση που θα αποφασίσουμε δε θα έχει καμία σχέση μ’αυτήν. Όπως εξεπλάγησαν αυτή τη φορά θα εκπλαγούν και την επομένη.

Ενωθείτε μαζί μας και προωθείστε την προσπάθεια αυτή και σε άλλους συναδέλφους. Και μη με ρωτάτε τι θα κερδίσουμε. Πάντως δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα γιατί τα χάσαμε όλα έτσι και αλλιώς.

instractorΈνας ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ (και όχι δάσκαλος όπως είθισται να μας αποκαλούν κοροϊδευτικά πλέον)

Άλλοι τον χαρακτήρισαν γραφικό. Άλλοι δεν έδωσαν σημασία. (Φαντάζεστε ποιοί).Άλλοι τον κοίταζαν με συγκίνηση. Εγώ, έβλεπα στον συνάδελφο την αγωνία και την απελπισία του κλάδου μας. Μπράβο του.

Ας γίνει παράδειγμα αποφασιστικότητας και αντίστασης, «ο Δάσκαλος ο Δάσκαλος αυτός ο σαρδανάπαλος»

Α. Καρέλλης