Απόσπασμα ομιλίας του του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στην ημερίδα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για το νέο νομοσχέδιο.

«Γνωρίζετε ότι για το πρώτο σκέλος τις επόμενες μέρες, μπορεί και σήμερα, να κατατεθεί στη Βουλή το νέο σχέδιο νόμου. Αφορά, τον τρόπο και τις αλλαγές που έχουν γίνει για την απόκτηση της άδειας οδήγησης νέων οδηγών και θα ήθελα να πω μερικά πράγματα πάνω σε αυτό.

Δεν γίνεται να συνεχίζει και η Κυβέρνηση αλλά και η ελληνική κοινωνία να ανέχεται ένα άθλιο, διαβλητότατο τρόπο, έκδοσης αδειών οδήγησης. Θα είμαστε ανυποχώρητοι σε αυτό. Εκτός από το θεσμικό πλαίσιο θα υπάρχουν γραμμές, τηλεφωνικές γραμμές καταγγελιών, έστω και ανώνυμων,  από πολίτες, για να μπορούμε να σταματήσουμε τη δράση συγκεκριμένων παραγόντων, στελεχών, επαγγελματιών που λειτουργούν όλες αυτές τις δεκαετίες,  με τον τρόπο που λειτουργούν.

Δεν γίνεται η πρώτη επαφή που έχουν οι νέοι άνθρωποι, τα παιδιά μας, για να δώσουν εξετάσεις,  ώστε να πάρουν την άδεια οδήγησης, να περνάει μέσα από τέτοιες διαδικασίες, είτε από σχολές οδηγών, είτε από υπηρεσίες της Περιφέρειας. Αυτό είναι δέσμευση, θα είμαστε ανυποχώρητοι όσες αντιδράσεις και να υπάρχουν, είχαμε και σήμερα μία αντίστοιχη κινητοποίηση